Úvod » Knihy » Kuchárske knihy,víno » Karel Červený,Drahomíra Červená-Vegetariánská kuchařka
Jedna z prvých kuchárskych kníh, ktorá okrem množstva vegetariánskych receptov (tie tvoria jej druhú časť) obsahuje aj informácie o vegetariánstve. "Dáva odpovede na otázky, čo je vegetariánstvo, kam siahajú jeho korene, aké sú jeho ekonomické, filozofické, etické, no predovšetkým zdravotné hľadiská, aké sú najnovšie poznatky o vitamínoch, minerálnych látkach a stopových prvkoch, aká kombinácia potravín je zdravotne najvhodnejšia i to, čo je radiácia potravín." Receptúrna časť je rozdelená na raňajky, obedy a večere a obsahuje recepty na nátierky, kaše, ovocné jedlá, placky, chlieb, polievky, strukovinové jedlá, omáčky, zákusky a mnoho ďalšieho. Mnohé z receptov sú aj vegánske.